Het gastvrije team van medewerkers staat zeven dagen per week klaar om voor u een heerlijk biertje te tappen.

Daarnaast hebben wij elke laatste donderdagavond van de maand live jazz van The Walter Mooij Jazz Trio.

Elke eerste woensdagavond van de maand verzorgt bierblad De Pint bij ons een bierproefavond. Met elke maand een ander thema worden er deze avond zes bieren gepresenteerd om te proeven.

In de winterperiode organiseren wij klaverjas drives. Dit is eens per maand op een dinsdagavond en er zijn prachtige prijzen te winnen.

Tevens organiseren wij in de zomer altijd een barbecue te samen met, café de Amstelhoek, Friethuis De Vlaminck en De Spar Express. Een gezellig eet- en drinkfestijn met live muziek op “onze” Dijk-brug.

Dit alles maakt ons Proeflokaal een plek voor jong en oud om even, onder het genot van een hapje en drankje, lekker bij te kletsen of de week door te nemen.[/frame_left]

Nieuwsoverzicht

 • Bierproeverij Bier & IJs
  Elke maand organiseert De BierBasiliek een themaproeverij rond bier en een hapje. Elke maand andere hapjes uit het thema. Deze maand is het thema IJS. We proeven 6 verschillende
  >>>
 • Victorie Sail Alkmaar 2019
  Van donderdag 25 tot en met maandag 29 juli wordt Victorie Sail 2019  De sfeervolle binnenstad vormt in deze vier dagen het decor van een hele reeks activiteiten. Op
  >>>
 • ACOUSTIC MIX live in de Boom
  Een mix van twee eigenzinnige gitaristen. Een mix van semi-akoestische gitaren, banjo, bassdrum, mondharmonica en zang. Een mix van Pop, Rock, Reggae, Blues, Spaans en Country. Een mix uit
  >>>
meer nieuws

Bieren uitgelicht

 • 1 Alkmaars Blondje 7.5%“. Dit bier is speciaal voor Alkmaar(kaasstad)  gemaakt en heeft als toevoeging een bijproduct van kaas, namelijk wei. Hierdoor heeft het een romige smaak die ongekend zacht, vol en lekker is! 

 • 2Sancti Adalberti Tripel 7.5%” De aangename smaak van mout en hop gaat over in een fijne bitterheid. Het water uit de heilige bron van Adelbert maakt het een bijzonder bier gemaakt voor de liefhebber.

 • 3Hop zij met ons 6%” Een glutenvrije IPA. Deze variant is gebrouwen met Mosaic hop en heeft een uitgesproken mix van tropical en citrusfruit hoparoma’s. De bitterheid is zoals je van een IPA mag verwachten; erg stevig.

 

Wist u dat…..

Wij een A.B.T café zijn!

image

 

Kijk voor meer informatie op:

http://www.alliantie-van-biertapperijen.nl